The Bulgarian Wine Specialists

Международен ден на Мавруда 2022 г.

На 26-и октомври тази година отново ще бъде отбелязан Международния ден на Мавруда. 

Едно събитие, организирано от Българската асоциация на винените професионалисти (чийто член е и Асен Цеков, собственик и управител на Vino Orenda). 

Събитие, което цели да популяризира българското вино и българските сортове сред местните и чуждестранни потребители. Не случайно е посветен именно на Мавруда – автентичен местен сорт, който често се посочва като емблематичен за България.

Денят на Мавруда включва няколко винени събития – 3 градски фестивала във Варна, Пловдив и София и винена конференция с международно участие в София. Множество събития се планират и в самите винарни производители на Мавруд, във винените магазини и барове из страната. Пълната информация ще можете да следите на сайта https://www.mavrudday.com/ или на Facebook страницата на Международния ден на Мавруда. 

Ние от Vino Orenda също сме подготвили няколко изненади по повода. 

Отново през октомври организираме курс-дегустация на тема Мавруд, на която освен да опитате качествени български вина, ще можете да научите и повече за този емблематичен сорт. 

Прочети още

Асен и Валя

хората зад Vino Orenda

Виното за нас е кауза, споделяне, пътуване, любов и история. А през последните 15 години е и професионален път, по който вървим, следвайки нашата философия. Вярваме, че местното вино и кухня са важна част от културата на мястото, харесва ни да се потапяме в атмосферата и да подкрепяме автентичните локални бизнеси.

Обичаме да посещаваме винени дестинации и пътувайки да откриваме интересни вина и хора. Еднакво вълнуващи за нас са Долината на р. Струма, Тоскана и Сицилия, Южен Сакар, Напа Вали и Сонома, Тракийска низина и Черноморието, Южна Франция и Прованс. Откриваме и неподозирани винени съкровища, като Лаво и Вале в Швейцария. И винаги ни е приятно да разказваме за тях.

Предстоящи събития

2022 ноември

Седмица 4

пн 31
вт 1
ср 2
чт 3
пт 4
сб 5
нд 6
пн 7
вт 8
ср 9
чт 10
пт 11
сб 12
нд 13
пн 14
вт 15
ср 16
чт 17
пт 18
сб 19
нд 20
пн 21
вт 22
ср 23
чт 24
пт 25
сб 26
нд 27
пн 28
вт 29
ср 30
чт 1
пт 2
сб 3
нд 4
Последни новини
Абонирай се за нашия бюлетин
Месечни акценти
Виж още...
Shopping Cart
Scroll to Top