The Bulgarian Wine Specialists

Международен ден на Мавруда 2022 г.

На 26-и октомври тази година отново ще бъде отбелязан Международния ден на Мавруда. 

Едно събитие, организирано от Българската асоциация на винените професионалисти (чийто член е и Асен Цеков, собственик и управител на Vino Orenda). 

Събитие, което цели да популяризира българското вино и българските сортове сред местните и чуждестранни потребители. Не случайно е посветен именно на Мавруда – автентичен местен сорт, който често се посочва като емблематичен за България.

Денят на Мавруда включва няколко винени събития – 3 градски фестивала във Варна, Пловдив и София и винена конференция с международно участие в София. Множество събития се планират и в самите винарни производители на Мавруд, във винените магазини и барове из страната. Пълната информация ще можете да следите на сайта https://www.mavrudday.com/ или на Facebook страницата на Международния ден на Мавруда. 

Ние от Vino Orenda също сме подготвили няколко изненади по повода. 

Отново през октомври организираме курс-дегустация на тема Мавруд, на която освен да опитате качествени български вина, ще можете да научите и повече за този емблематичен сорт. 

Прочети още

Асен и Валя

хората зад Vino Orenda

Виното за нас е кауза, споделяне, пътуване, любов и история. А през последните 15 години е и професионален път, по който вървим, следвайки нашата философия. Вярваме, че местното вино и кухня са важна част от културата на мястото, харесва ни да се потапяме в атмосферата и да подкрепяме автентичните локални бизнеси.

Обичаме да посещаваме винени дестинации и пътувайки да откриваме интересни вина и хора. Еднакво вълнуващи за нас са Долината на р. Струма, Тоскана и Сицилия, Южен Сакар, Напа Вали и Сонома, Тракийска низина и Черноморието, Южна Франция и Прованс. Откриваме и неподозирани винени съкровища, като Лаво и Вале в Швейцария. И винаги ни е приятно да разказваме за тях.

Предстоящи събития

2023 март

Седмица 5

пн 27
вт 28
ср 1
чт 2
пт 3
сб 4
нд 5
пн 6
вт 7
ср 8
чт 9
пт 10
сб 11
нд 12
пн 13
вт 14
ср 15
чт 16
пт 17
сб 18
нд 19
пн 20
вт 21
ср 22
чт 23
пт 24
сб 25
нд 26
пн 27
вт 28
ср 29
чт 30
пт 31
сб 1
нд 2
Последни новини
Абонирай се за нашия бюлетин
Месечни акценти
Виж още...
Shopping Cart
Scroll to Top